Cumartesi , 20 Nisan 2024

Optimar’dan bomba anket! ‘Ekonomi kötü’ yüzde yüzde 75’i aştı, zamlara tepki yüzde 80’e çıktı





Ekrem İmamoğlu’nun karda balık keyfine veto
İstanbullular yoğun kar yağışının yaşandığı sırada Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile balıkçıda yemek yemesini doğru bulmamış. Ankete katılanların yüzde 49.5’i ‘Olumsuz karşılıyorum’ derken, olumlu bulanların oranı yüzde 33.7’de kalmış. Cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 16.8 olmuş.





Kılıçdaroğlu’na fatura desteği çıkmadı
Optimar, Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödememe çağrısını sormuş. Halkımız zamlardan şikâyetçi ama Kılıçdaroğlu’nun tutumunu da onaylamıyor. ‘Doğru bulmuyorum’ diyenlerin oranı yüzde 46.1 olurken, ‘Olumlu karşılıyorum’ diyenlerin oranı yüzde 29.3 çıkmış. Yüzde 24.6’lık bir kesim ise yanıt vermemeyi tercih etmiş.





‘Faturamı ödemeyeceğim’ diyenler yüzde 16’da kaldı
Halkımız Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasının ödenmeme çağrısına ise karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 58.7’si ‘çağrıya uymayacağını’ söylerken, ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 16.4’te kalıyor. Bu verilere göre oy oranı yüzde 26 çıkan CHP seçmeninin önemli bir bölümü de Kılıçdaroğlu’nun çağrısına uymayacağını bildiriyor. Cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 24.9 çıkıyor.





Altı liderin toplantısına ne diyorlar?
6 muhalefet partisinin liderlerinin bir araya gelmesi toplumu karpuz gibi ikiye bölmüş durumda. Olumlu karşılayanların oranı yüzde 37.7 olurken, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 36.7 çıkıyor. Olumsuz bulanlar ise yüzde 25.6’da kalıyor.





4’lı masa başarılı olabilir mi?
Optimar 6 partinin bir araya gelmesinin başarılı olup olmayacağını da sormuş. Ankete katılanların yüzde 34.9’u ‘Başarılı olur’ derken, ‘Fikrim yok’ diyenler yüzde 33.6 çıkmış. ‘Başarılı olamaz’ diyenlerin oranı ise yüzde 31.5’e ulaşmış. Her iki veri de kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …