Cuma , 19 Nisan 2024

Osmanlıda da kullanılıyordu: Bentonit kili ne işe yarıyor?





Osmanlıda salgın hastalıklara karşı kullanılıyordu Salgın hastalıklar döneminde Osmanlı hekimlerinin ilk aldıkları önlem vücudun bentonit kil ile kuvvetlendirilmesiydi. Salgın hastalıklara karşı bedenin kendi gücünün yani bağışıklığın kullanılması çok eskiden beri öncelikle başvurulan bir önlemdi.





Korunmada öncelik ‘tin-i mahtum’ dedikleri kil toprağıydı. Bugün bentonit kili denen beyaz kil salgın başlar başlamaz ilaç olarak kullanılmaya başlanırdı. Bu killer hap şekline getirilerek satılırdı. Osmanlı hekimleri salgınlarda her gün ara verilmeden yarım kil tabletini içmeyi tavsiye ederlerdi.





Bentonit kil bütün virüsleri öldürür mü? Bentonitin tüm virüslere karşı etkin olduğunu belirten Bentonit Uzmanı Maden Mühendisi Hamit Tecer, “Bentonit çok yüksek negatif iyon özelliği taşıdığı için içerisinde bulunan pozitif yüklü patojenlerin zararlı bakterileri ve tüm virüsleri mıknatıs gibi çekerek vücuttan atma kabiliyeti çok yüksektir.Bu nedenle bentonit kilin corona virüste de çok etkili olacağını düşünüyorum. Bentonit kili virüsleri sadece vücuttan atmakla kalmıyor, aynı zamanda toksin, ağır metal, radyasyon, bakteri ve enfeksiyona karşı da çok etkili.





Bentonit kil Türkiye’de nereden çıkarılıyor? Bentonitin tüm dünyada özellikle ABD’de tedavi edici ve bağışıklığı güçlendirici yönüyle ön planda olduğunu ve Türkiye’de de bu yönünü ön plana çıkarmak için çalışmalar yaptığını belirten Hamit Tecer şunları söyledi: “Dünyada bentoniti sağlık alanında kullanan 30’dan fazla marka var. Dünya bentonit rezervinin yüzde 20’si Ünye-Fatsa bölgesinde bulunuyor.”




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …