Cuma , 29 Mart 2024

OTOBÜS KAZASINDA KAHREDEN DETAY ! 6 CAN GİTTTİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ





“OTOBÜS KULLANMASINA MANİ DEĞİLDİR” RAPORU
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sürücü Çetintaş hakkında, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 3 yıl süreyle ehliyetine el konulması talebiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, Selçuk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın, Çetintaş’ın var olan engelin dışarıdan fark edilemeyeceği ve otobüsü kullanmasına engel bir halinin bulunmadığı yönündeki raporuna yer verildi. Rapor doğrultusunda sürücü hakkında, ‘kullandığı aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şatlara uymamak’ kuralını ihlal ederek üzerine atılı ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme’ suçunu işlediği kanaatiyle dava açıldı.





“ENGELLİ RAPORUM EHLİYETİME ENGEL DEĞİLDİR”
Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanmasına başlanan sanık Çetintaş, savunmasında, buzlanma nedeniyle otobüsün kontrolünü kaybettiğini belirterek, “Ben şehirler arası otobüs kullanırım. Olay günü İzmir’den Kapadokya’ya tura çıkan bir aracın şoförlüğünü yaptım. Araçta 2 şofördük. Aracı Manisa’da aldım, Afyonkarahisar’a kadar getirdim. Afyon’da diğer arkadaş aracı kullanmaya başladı. Konya’ya yarım saat kala tekrar bana verdi. O arada ben uyudum, dinlendim. Sonrasında malum olay oldu. Hava rüzgarlıydı. Ayrıca gizli buzlanma da varmış. Karayolları’nın da yol çalışması yoktu. Kaza meydana geldi” dedi. Sanık Çetintaş, engeli ile ilgili soruya ise, “Kolumda platin var, ayrıca ciğerlerimden rahatsızım. Engelli raporum var; ancak ehliyetime herhangi bir engelim yok” dedi.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …