Cuma , 29 Mart 2024

Paşinyan’dan Türkiye’ye tehdit mesajı


Azerbaycan ile Ermenistan arasında ki gerilimli anlar sürüyor, çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan ilerlemeye devam ederken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan gerilimi arttıracak açıklamalar geldi. Üstüne Türkiye’yi hedef gösterip, tehditlerde bulundu. Kullandığı sözler dikkatleri çekti.





Bölgede çatışmalar sürerken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sosyal medya hesabı Twitter’den paylaşım yaparak, Azerbaycan’ı sınırlarını arttırmaya çalışmak ile suçladı ve Azerbaycan Türkiye’den askeri destek alıyor diyerek “Bu duruma karşılık vereceğiz.” ifadelerini ekledi.



Ermeni Başbakan Paşinyan Twitter hesabından şu sözleri aktardı:



“Azerbaycan, Türkiye’nin politik ve askeri desteğiyle Ermenistan topraklarına karşı coğrafik düşmanlığını genişletiyor. Ermenistan, Azerbaycan’ın bölgesel güvenlik ve barışı baltalayan tüm teşebbüslerine gerekli askeri ve politik cevabı verecektir” dedi.
HAYATINI KAYBEDEN SİVİLLERİN SAYISI 12’YE YÜKSELDİ



Ayrıca, Ermenistan’ın Azerbaycan’a gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 12’ye, yaralıların sayısı ise 35’e yükseldi.

SON DURUMDA BELLİ OLDU



Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ilerlemeye devam ediyor, topraklarını geri almayı sürdürüyor. Çoğu hakim tepede kontrolü ele geçiren Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Seyid Ahmetli, Karahanbeyli ve Kend Horadiz köylerini de geri almış durumda.
Ermenistan’a ait tankları vurmaya devam eden Azerbaycan, son olarakta iki tankı daha etkisiz hale getirdi. Böylelikle Azerbaycan ordusunun, imha ettiği zırhlı araç sayısı toplamda 30’a yaklaşmış durumda. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği harekat başarı ile sürmekte.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …