Cumartesi , 20 Nisan 2024

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR





Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.





Koca, bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi: Öğretmenlerimizden iki doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 77’yi buldu, en az bir doz aşısını yaptırmış öğretmenlerimizin oranı da yüzde 90’ı geçti. Kovid geçirenlerin oranı ise yüzde 4,4’lerde. Yani şu an yüzde 95’lere yakın aşılanmış olan ve koruyuculuğu olan kişilerden bahsediyoruz. Koruyuculuk tabii iki dozla sağlanmış oluyor. Önümüzdeki bir-iki hafta içerisinde bu oranın daha yükselip ikinci dozların da tamamlanacağını biliyoruz.





“Bir haftalık yüz yüze eğitimde okullarda salgın nasıl seyretti? Kaç öğrenci veya öğretmende vaka tespit edildi?” sorusunu cevaplayan Koca, “Şu an için ciddi bir oran olmadığını söyleyebilirim. Pazartesiden itibaren illerimizde, bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da ayrıca öğrencileri de taramak istiyoruz.” dedi.





Bakan Koca, taramanın nasıl olacağına ilişkin soru üzerine, “Rastgele taramayı yapıp bu anlamda belirtisi olmadan toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız pazartesiden itibaren.” karşılığını verdi.





“TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK İÇİN ÖNEMLİ”
Tedbirlere ilişkin soruya karşılık yeni dönemde okulları kapatmak istemediklerini belirten Koca, “Çünkü artık elimizde aşı var. En fazla, sınıf bu anlamda kapatılabilir ama onu da mümkün mertebe kapatmaktan yana değiliz.” ifadesini kullandı.





Bundan sonraki süreçte eğitimin aksamadan sürdürülmesinden ve toplumsal bağışıklık oluşması için aşılanma oranını yükseltmekten yana olduklarını vurgulayan Koca, “Aşılanma oranlarında giderek önemli bir orana geldiğimizi ama halen toplumsal bağışıklığın oluşmadığını, bunun için de tedbirlere halen devam edilmesi… Aşısını yaptırmayan veya şu ana kadar yaptıramayan vatandaşlarımızın bir şekilde hızla bu aşılarını yaptırmalarının toplumsal bağışıklık için son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …