Cuma , 19 Nisan 2024

Peker Baykal’ın Kaset Olayını Tek Tek Anlatarak Açıkladı





Korkmaz Karaca’nın kariyerinde en dikkat çekici unsur, 7 yıl Baykal’ın danışmanlığını yapmasının ardından sonra AKP saflarına katılması. İddiaların ardından Karaca’nın geçmişte Erdoğan ve Baykal’la verdiği pozlar (üstte) sosyal medyada gecenin en çok paylaşılan fotoğrafları arasına girdi.





Peker Sosyal Medya Hesabında paylaştığı mesajlarda şunları söyledi:





“5-6 sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzek (Ateş Ünal Erzen) başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın (ben anlatacağım)? Kendi evinden daha çok Maxx Royallerde, Vogue otellerde kalabilecek hale nasıl geldin (o otellerin fiyatları belli)?





Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski pezevenkleri geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz). Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım.





Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanı’yla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karaca’dır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor. Süslü sülü, bir gram namusun varsa bu adamı rüşvetten ve muhabbet tellallığından gözaltına alırsın. Korkmaz Karaca, bunu sana niye yaptım biliyor musun? Süslü sülünün benle olan davasında haksız olduğu halde onun lehine çalışmalar yaptın.”





Karaca’nın Baykal’dan Erdoğan’a uzanan yolculuğu
Sedat Peker daha önce firari iş adamı Korkmaz Karaca’nın Sezgin Baran Kormaz tarafından tahsis edilen otomobili kullandığını öne sürmüş Karaca bunu kabul etmişti. Peker ayrıca Karaca’nın danışmanlık ücreti adı altında şirketlerden rüşvet aldığını da söylüyor.





Dün gece saat 09.24’te ortaya atılan son iddiaların ardından Korkmaz Karaca ve Deniz Baykal sessizliklerini korudu.





Korkmaz Karaca kendi internet sitesinde yer alan biyografisinde 2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal’ın danışmanlığını yaptığını yazıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Ekim 2018’de Korkmaz Karaca’yı Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu’na üye olarak atamıştı.





Deniz Baykal CHP genel başkanlığı görevinden 2010’da istifa etmişti.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …