Cuma , 19 Nisan 2024

Peş peşe depremmlerle Türkiye beşik gibi sallanıyor!





PROF. DR. CELAL ŞENGÖR’DEN KORKUTAN ‘İSTANBUL’ AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili en dikkat çekici açıklamalardan biri ise Prof. Dr. Celal Şengör’den geldi. KAFA TV’nin YouTube’daki kanalına konuk olan Prof. Dr. Şengör İstanbul için korkutan açıklamalarda bulundu.





“YEŞİLKÖY’DE VE TUZLA’DA HİSSEDİLEN ŞİDDET 9’A ÇIKACAK!”
Marmara’da en az 7 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyen Şengör, bu depremin Yeşilköy ve Tuzla’da 9 şiddetinde hissedileceğini belirtti. Şengör, “Yeşilköy’de ve Tuzla’da şiddet 9’a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy’ün zemini de iyi değil. Adalar’daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar’da tsunami tehlikesi yok. Adalar’ı sıkı bir şekilde sallayacak.” ifadelerini kullandı.





“2 DAKİKA SÜRECEK, BÜYÜKLÜĞÜ EN AZ 7.0”
İstanbul depreminin süresiyle ilgili de tahminde bulunan Şengör açıklamasının devamında şöyle konuştu;

“Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş’a garanti veremem. İstanbul’da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum.
Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul’da deniz seviyesinin yükselme ihtimali de var. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz.”

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …