Perşembe , 25 Nisan 2024

Prof. Dr.’dan korkutan uyarı! 3700 yıldır bu fay uyuyordu ama dedi.. 2 İI bir iIçe için uyarı yaptı! Verdiği tarih ise çok yakın..





“FAYIN KUZEY SEGMENTİ KIRILMAYA BAŞLADI”
Fakat şimdiye kadar güneydeki fay segmentinin tetiklendiğine dair sismolojik bir veri bulunmamaktadır. Bununla beraber Savrun Fayı’nın 20 km uzunluğundaki kuzey segmenti tetiklenmiş olup, 1,5 ay içinde 4’ün üzerinde çok sayıda deprem üretmiştir. Bu durumda normal koşullarda 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olan Savrun Fayı’nın kuzey segmentinin 4 ve üstü çok sayıda deprem üreterek kırılmaya başladığını söyleyebiliriz.”





“FAY TETİKLENME MEKANİZMA DEVAM EDİYOR”
Sözbilir, “Şimdiye kadar ana şok niteliğinde 15 günde kırılan Amanos, Narlı, Pazarcık, Erkenek, Doğanşehir, Çardak, Antakya fayına 8’inci fay olarak Savrun Fayı’nın da eklendiği anlaşılmaktadır. Bu da bölgedeki fay tetiklenme mekanizmasının devam ettiğini göstermesi açısından çok önemli bir gözlem olarak değerlendirilebilir.” diye konuştu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabından Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bulunan 2 il bir ilçeye dikkat çekti. Tüysüz, daha önce bu bölgedeki depremleri hatırlatarak depreme hazır olunmalı uyarısında bulundu. Prof. Dr. Tüysüz şunları yazdı: Kuzey Anadolu Fayı Niksar’da iki kola ayrılır. Güneydeki kol 1939 Erzincan depreminin kırılan en batı ucunu oluşturur. Niksar’dan Taşova Kargı ve Tosya’ya uzanan ana kol 1942 ve 1943 depremleri ile kırılmıştır.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …