Perşembe , 28 Mart 2024

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin’den gelecek aşının arkasındaki tehlikeye dikkat çekti






Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Çin’den Türkiye’ye gelecek korona aşısının inaktif aşı olduğunu belirterek, bu aşıların tarama testlerinin arttırılması gerektiğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Çin’den Türkiye’ye gelecek korona aşısının inaktif aşı olduğunu belirterek, bu aşıların tarama testlerinin arttırılması gerektiğini söyledi.




“GERÇEK ETKİNLİK TARAMA TESTLERİYLE DEĞERLENDİRİLMELİ”Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin’den Türkiye’ye gelecek korona aşısıyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı. Çin’den gelecek aşının inaktif olduğuna dikkat çeken Ceyhan, bu aşıların kolay hazırlandığını ancak güvenlik risklerinin bulunduğunu söyledi. Çocuk felci ve Hepatit A gibi hastalıkların aşılarının da bu yöntemle yapıldığını belirten Prof. Dr. Ceyhan, “aşıyı kullanırken tarama testlerini artırmalı ve gerçek etkinliği o zaman değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …