Perşembe , 28 Mart 2024

Resmi Açıklama Geldi Bu Açı Bundan Böyle Vurulmayacak





Konuyla ilgili İngiltere’den dikkat çeken bir haber geldi. AA’da yer alan habere göre İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede Oxford-Astra Zenaca a’şısını yaptıranların 242’sinde pıhtılaşma vakasına rastlandığı, bu vakaların çoğunun a’şının ilk dozunun yapılmasının ardından görüldüğü duyuruldu.





FAYDASI RİSKLERİNDEN DAHA FAZLA
Açıklamada, MHRA’nın gençlerde pıhtılaşma oranlarının daha yüksek görüldüğü gerekçesi ile 40 yaşın altındakilere Oxford-AstraZeneca a’
şısı yerine ülkede kullanımına onay verilen diğer aş’ıların yapılması tavsiyesin de bulunduğu belirtildi.





Kovid-19 aşılarının, ö-lü-m, ağır hastalık ve bulaşma ri-skini önemli ölçüde azalttığına dikkat çekilen açıklamada, Oxford-Astra Zeneca a’şısının faydasının, riskinden daha fazla olduğu aktarıldı.





30 YAŞ ALTINDAKİLERDE PIHTILAŞMAYA NEDEN OLUYOR
8 Aralık 2020- 31 Mart 2021 tarihlerinde 79 k-an pıhtılaşması vakasının rapor edildiğini, bu kişilerden 19’unun hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Ülkede, 7 Nisan’da 30 yaş altındakilere k-an pıh-tılaşmasına yol açtığı gerekçesiyle Oxford-AstraZeneca a’şısının yerine Pfizer veya Moderna’nın a’şılarının yapılacağı açıklanmıştı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …