Perşembe , 25 Nisan 2024

Roketli saldırıda çarpıcı detay! Faciayı şehit öğretmen Ayşenur Alkan önlemiş!





Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketlerin düşmeye başlaması ile birlikte Kocatepe İlkokulunda bulunan ve sınıflardaki öğrencileri sığınağa götürmek için harekete geçen Ayşenur Alkan, öğrencileri başarılı bir şekilde sığınağa götürdü. Okulun koridorlarını kontrol eden Alkan’ın öğretmenler odasına baktığı esnada okul bahçesine düşen roketten saçılan şarapnel parçaları ile hayatını kaybettiği ortaya çıktı.





Acılı anne Hayriye Alkan, evinde taziyeleri kabul etti. Alkan, sabah okula yolladığı kızının evine dönemediğini söyledi. Halen olayın şokunda olduğunu dile getiren Alkan, “Allah’ım sabır versin, nasıl yapacağım bilemiyorum. Şaşırdım kaldım. Rabb’im bizlere sabır versin.” dedi. Kızımın canı çok yandı mı bilmiyorum: Kızının hayallerini anlatan gözü yaşlı anne, şöyle konuştu: “Kızımın hayalleri vardı. Çalışıp kazanıp, yoksullara yardım etmeyi çok istiyordu. Başka bir isteği, muradı yoktu. Kızım iyi niyetliydi, kalbi güzeldi. Ne diyeceğimi bilemiyorum, kalbi temiz bir insandı. Hayatını kaybederken, anne mi dedi, baba mı dedi, bağırıp çağırdı mı bilemiyorum. Canı çok mu yandı bilmiyorum.”





Yaklaşık 3 ay öce göreve başlamıştı: Alkan, kızının okula yaklaşık 3 ay önce başladığını anlatarak, “Okula severek gidiyordu, işini severek yapıyordu. Çocukları çok seviyordu, çocuklar da ona alışmıştı. Tatilden sonra bugün ilk defa okula gitmişti. Yavrumu sabah okula uğurladım, bir daha da göremedim.” ifadelerini kullandı. Acılı anne^sözlerini şöyle tamamladı: “Allah onları kahretsin. Artık bitsin, analar ağlamasın, bacılar ağlamasın. Rabb’im bizleri yaktı, başkalarını yakmasın. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Onlar bizi yaktı, Allah da onları yaksın. Bu saldırılara son versinler. Ben çocuğumu yoksullukla büyüttüm, okuttum.” “Ne zorluklarla okudu. Adıyaman Üniversitesinin öğrencisiydi. Yokluklara rağmen okudu, her şeyi idare ederdi. Bugünlere zorluklarla geldi, sonu da böyle oldu. İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum.”

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …