Çarşamba , 24 Nisan 2024

S0N DAKİKA: 82. İl açıklaması geldi! Plaklar bi.le hazır!





SON DAKİKA! Bu açıklama o ilde bayram havası yarattı. Türkiyenin uzun zamandır gündeminde olan 82. il açıklamaları netliğe kavuşamamıştı. 82. İl için açıklama az önce geldi. Ba’kın hangi ilçe…





Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünde Tarsus’un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyleyerek, “Bu Tarsus’un tam bağımsızlık mücadelesidir. Burada da aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi acı da olacak, gözyaşı da olacak, emek de olacak, alın teri de olacak. Birçok şey olacak. Ama şuradan emin olun, Tarsus il olmak zorunda” ifadelerini kullandı. Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak güncelledi.





Tarsus Belediyesince hazırlanan, 21 oda ve 58 medya kuruluşunca desteklenen ‘İl’le de Tarsus’ projesinin tanıtımı yapıldı. Tarsus Spor Salonunda gerçekleştirilen ve sanatçı Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı projenin lansmanına, ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra sanat çevresinden de bir çok kişi katıldı. 10 bin yıl öncesine dayanan tarihi ve 400 bine yaklaşan nüfusu ile bir çok ilden daha büyük olan Tarsus’un coğrafi konumu, sosyolojik ve ekonomik yapısı ile mitolojik tarihini anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından ilçenin neden il olması gerektiğini ifade eden konuşmalar yapıldı.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …