SAÇTAKİ EGZAMAYI GEÇİREN MUCİZE
Perşembe , 29 Eylül 2022
Anasayfa » FOTO GALERİ » SAÇTAKİ EGZAMAYI GEÇİREN MUCİZE

SAÇTAKİ EGZAMAYI GEÇİREN MUCİZE





Gerçek ismi neem ağacı olan tesbih ağacı, tesbihlerin yapılışında kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra tesbih ağacının yağından üretilen esans yağda güzellik alanında kullanılmaya başlandı. Çeşitli kozmetik ürünlerin içerisine katılan bu yağın aynı zamanda saça olan mucizevi etkileri de bulunuyor. Saç derisini besleyen tesbih ağacı saçta meydana gelen egzama, bitlenme, pul pul dökülme gibi problemlerinde önlenmesini sağlıyor.





ÇEŞİTLİ GÜZELLİK ÜRÜNLERİNDE KULLANILMAKTADIR
Tesbih ağacı Hindistan’da ve Avrupa’nın sıcak bölgelerinde yetişmektedir. Uzmanlar, tesbih ağacının insan sağlığı için çok yaralı olduğunu ortaya koydu. Bir çok hastalığın çaresi olarak kullanılan tesbih ağacı dünya çapında halk il/acları olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir. Her ne kadar sert bir kokusu olsa da, yağ asitleri ve diğer besin maddelerinde yüksektir. Çeşitli güzellik ürünlerinde de kullanılan tesbih ağacı, cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri gibi kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır.




Sonraki Haber

Bakan Bilgin duyurdu: EYT çalışmaları tamamlandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununda kritik gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den …