Cuma , 29 Mart 2024

Sadece 2 gün kaldı! Cübbeli Ahmet anlattı: Ramazan’ın 15. günü ne olacak.





Ramazan’ın 15. günü ne olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Son günlerde bir ayet üzerinden ortaya atılan bir iddia hem kafaları karıştırdı hem de okuyanları korkuttu. Ramazan ayının 15. gecesi kuşluk vakti yani sabaha karşı gökyüzünden çok büyük ses çıkacağı ve bu sesten korunmak için insanların köşe bucak kaçacağı yazıyor. Peki gerçekten böyle bir hadis var mı? Cübbeli Ahmet Hoca’da geçtiğimiz günlerde bir sohbetinde bu olay hakkında konuştu.





Ramazan ayının 15. gecesi ne sesi duyulacak?
Ramazan’ın 15’inci Cuma günü gökten bir ses duyulacağı hadisi tekrardan gündeme geldi. Hadisin doğruluğu henüz bilinmiyor. İslam alemleri görüş birliğine vararak hadisi yalanlamıştır. Fakat hadiste konu hakkında şu detaylar bulunuyor.





Nuaym bin Hammad’a dayandırılan rivayette “Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:
Ramazan ayının 15’inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan’ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …