Perşembe , 28 Mart 2024

Sadece 3 Malzemeyi birbiriyle karıştırarak dişlerinizi kar beyazı yapmak istiyorsanuz işte size tarif






Herkes sırrınızı soracak! Diş beyazlatan zerdeçallı karışım
Dişleri bembeyaz yaptığını iddia eden bir sürü diş macunu var piyasada. Bu ürünleri kullanan pek çok kişi, söz konusu diş macunlarının sigara, kahve ya da şarap lekelerini
geçirmediğini, “beyazlatıcı” kelimesinin tamamen ticari bir kelime olduğunu söylüyor.
Piyasadaki bu kadar diş macunu arasında gerçekten güvendiğiniz bir marka var mı? Hangimiz diş macunlarının beyazlatıcı özelliğine güveniyoruz ya da hangimiz içindeki kimyasalları biliyoruz?
Diş macunlarının aşağıdaki problemlere yol açtığı pek çok hasta ve doktor tarafından söylendi:
Diş ağrısı
Diş kırılması/çatlaması
Diş eti hassaslığı
Diş şeffaflaşması
Diş macunlarının içinde yer alan kimyasallar ve yan etkileri, kendi diş macunumuzu kendimiz hazırlamamız gerektiği konusunda yeterince ikna edici gibi. Doğal diş macunu dişlerinize doğal bir beyazlık vereceği gibi macunun diş eti hastalıklarını da iyileştirici etkileri bulunuyor.
Bu inanılmaz reçetede -çok şaşıracaksınız ama- son dönemlerin en popüler, en mucizevi ve faydalı baharatı bulunuyor: zerdeçal. Hint mutfağında çokça kullanılan zerdeçalın diş beyazlatıcı etkisi gerçekten inanılmaz. Hint Diş Eti Hastalıkları Birliği, iltihap sökücü özelliği bulunan zerdeçalı bir garara olarak kullanarak diş eti iltihaplarının da iyileştirilebileceğini söylüyor.




Zerdeçalla yapacağınız ev yapımı diş macununun tarifi de yapımı da çok kolay, üstelik sıradan bir diş macunundan kat kat ucuz.
Malzemeler
1/2-1 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
İstediğiniz kadar nane yağı
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri diş fırçanızın tersiyle karıştırın ve diş macunu kullanır gibi, diş fırçanız yardımıyla dişlerinizi fırçalayın.
3-5 dakika dişlerinizi böyle bekletin.
Tükürün ve ağzınızı çalkalayın.
Sonuçlara biz inanamadık, siz de inanamayacaksınız

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …