Perşembe , 18 Nisan 2024

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Delta Plus Türkiye’de görüldü…





‘BAYRAMDA EKSTRA TEDBİR YOK’ Türkiye’yi ziyaret eden turistler için uygulanan tedbirler hakkında da bilgi veren Koca, “Biz diyoruz ki aşı karnesi olan veya son 6 ayda hastalığı geçirmiş olan kişilerden test istemiyoruz; ama bunun dışında olan herkesten 48 saat içinde antijen, 72 saat içinde PCR istiyoruz. Bayramda hareketlilik artacak.





Biz bayrama kadar aşılanması gereken 18 yaş üstü vatandaşın en az yüzde 70’inin en az 1 aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayımladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz” diye konuştu. Bakan Koca ayrıca Kurban Bayramı için ekstra bir tedbir uygulanmayacağını söyledi.





‘3’ÜNCÜ DOZDA 50 YAŞI AŞAĞIYA ÇEKEBİLİRİZ’ Bakan Koca, 3’üncü doz aşının faz çalışmalarında gönüllü olanlar dahil açıldığını hatırlatarak, “Gönüllü olan 2 doz yaptırdıysa benzer şekilde 50 yaş üstü herkes, sağlık çalışanı ise veya 50 yaş üstündeyse açılmış oldu. Orada problem yok. 50 yaşı Bilim Kurulu’nda biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere onlara da üçüncü dozu açmış olacağız” diye konuştu. Bakan Koca, geçici koruma altındaki kişiler dahil bir şekilde oturumu olan herkesin aşılandığını söyledi.




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …