Cuma , 29 Mart 2024

Sağlık Bakanlığı Kurumu açıkladı. Bu Markaların hepsi toplatılıyor ! Varsa evinizde atın !





Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uyarıyor bileşiminde ’Dekstrometorfan’ belirleme edilen öksürük şuruplarınız varsa çöpe atın. Bileşiminde ’Dekstrometorfan’ belirleme edilen öksürük şuruplarının toplatılmasına karar verildiği haberleri üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Dekstrometorfan sahibi olan ilaçlar; ACTIDEM (Şurup) BENAFED (Şurup) BENICAL (Şurup) BENICAL COLD (Lak Tablet) BRONKARA (Şurup) DEFEKS (Şurup) DEKSAN (Şurup) DORFAN (Şurup) METORFAN (Draje) RHINOTUSSAL Mikropellet Kapsül RHINOTUSSAL Süspansiyon TRİATÜS (Şurup) TYLOL Cold (Şurup) VICKS Medinait (Şurup) VICKS Vapodry (Şurup)





Nefroloji Kliniğinden Uzm. Dr. Abdurrahman Çokay, “Hekim teklifi olmadan gelişi hoş ağrı kesici kullanmak hastalığı maskeleyip kusurlu teşhislere yol açabilirken; uzun süre senelerce haftanın aşırısı günleri ağrı kesici kullanılması tıp dilinde ‘analjezik nefropatisi; sınan ve sonu diyalize kadar varan son devre böbrek yetmezliği ile sonuçlanabildiği gibi bazı gidişatlar da tek bir ağrı kesici fazla duyarlılık alerji sonucu böbrek hastalığı yapabilir” bilgisini verdi.





Uzm. Dr. Çokay şu şekilde devam etti:
“Ağrı kesicilerin tok karnına tüketimi mide üstüne olan yan etkisini azaltabilir. Ağrı kesiciler, alkol ile kesinlikte alınmamalı ve bitkisel ilaçlarla eş güdümlü kullanılmamalıdır. Akut karaciğer yetmezliği neticesi ö-lüm ile sonuçlanabilir.” Abdurrahman Çokay, ; Nsaid diye tıp dilinde deyim edilen bir küme ağrı kesici ilaçlar tansiyon yükselmesi, kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, mide kanaması, elektrolit balanssızlığı yapabilir; bilgilerini verdi Burada hoca ilaç ismi vermese de, yasak olduğu için, sizler ağrı kesicilerden, hocanın hangi ilacı kastettiğini anlayabilirsiniz.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …