Perşembe , 28 Mart 2024

SAKIN BU ŞEKİLDE KULLANMAYIN…





Bu iki ilacı aynı anda kullanmayın Dr. Ahmet İnal, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacı ile kronik hastalıkları nedeniyle ilaç kullanan insanların ilaç saatlerinin farklı olmasına dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı. “Favipiravir verildiğinde diğer ilaçlar ile etkileşim olabilir mi’ diye düşünülebilir. Böyle durumlarda mümkünse Favipiravir ile diğer ilaçlarını kullandığı saatlerin farklı olmasına dikkat etmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.





DHA’da yer alan habere göre, yeni tip korona virüs hastalığı tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacı için Dr. Ahmet İnal’dan önemli bir uyarı geldi. Kronik rahatsızları nedeniyle ilaç kullanan kişilerin, iki ilacın saatlerine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, kronik hastalıkları nedeniyle ilaç kullanan insanları da uyararak, “Hastalığa yakalanan insanların eğer kullandığı bir ilaç varsa bu ilaçlara devam etmeliler.





Yani, ‘ben Covid oldum hipertansiyon ilacımı keseyim’ ya da ‘diyabet ilacımı keseyim’ derse hasta yanlış yapar. Bu sefer hasta hipertansiyonun ya da diyabetin komplikasyonuna döner. Ya da başka hastalığı varsa bu da aynı şekilde geçerli. Hastalıkta tüm ilaçlarını kesmeden devam etmesi gerekiyor. İşte, ‘Favipiravir verildiğinde diğer ilaçlar ile etkileşim olabilir mi’ diye düşünülebilir. Böyle durumlarda mümkünse Favipiravir ile diğer ilaçlarını kullandığı saatlerin farklı olmasına dikkat etmesini istiyoruz” diye konuştu.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …