Perşembe , 25 Nisan 2024

Sanat dünyasının en önemli ismi.. Türkiye bu haberle sarsıldı





Civan Canova’nın ölüm haberi gündeme geldi. Altın Portakal ve Afife Tiyatro Ödüllerini kazanan usta oyuncu Civan Canova yaşamını yitirdi. Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisindeki rol arkadaşı Esra Dermancıoğlu, Civan Canova’nun ölüm haberini paylaştı. Peki Civan Canova kimdir? CİVAN CANOVA HAYATINI KAYBETTİ! Civan Canova’nın ölüm haberini Esra Dermancıoğlu, “Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık Civan’ımı kaybettik” notuyla duyurdu.





CİVAN CANOVA KİMDİR?
Usta oyuncu Civan Canova, 1955 yılında Ankara’da doğdu. Babası tiyatrocu Mahir Canova, annesi Gündüz Sencer’dir. Küçük yaşta iken anne ve babası ayrıldı, anneannesi tarafından büyütüldü. Annesi ikinci evliliğini oyuncu Kartal Tibet ile yaptı. İlkokul yıllarında Ankara Radyosu’nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati’nde küçük roller aldı. Üvey babası Kartal Tibet onu film setleri ile tanıştırdı. İlkokuldan sonra yatılı olarak TED Ankara Koleji’nde okudu.1973 yılında Ankara Koleji’nden mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney’in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı





Aynı yıl Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne kaydoldu. Öğrenciliği sırasında Şerif Gören’in yönettiği Nehir (1977) adlı filmde rol aldı. Konservatuvardan 1979 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları kadrosuna girerek İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı, birçok oyunda görev aldı. Sanatçı, tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …