Perşembe , 25 Nisan 2024

Saracoglu Çörekotu Yağı Nedir?Faydaları Nelerdir?





Merhaba sevgili okurlarım. Bu yazımda ‘ölüm hariç her derde devası var ‘ diye adlandırılan çörekotundan , çörekotu yağından ve yararlarından bahsedeceğim.





Son dönemlerde sağlık problemlerinin yükselmesi ile insanlar bu hastalıklara farklı çözüm yolları aramaya başlamışlardır. Bu yöntemlerdir biri de çörekotu olmuştur ve bu hususta detaylı çoğu inceleme yapılmıştır. Günümüzde pek oldukca ülkede bulunduğu gibi vatanımızda de çörekotu hasım sık sık kullanılmaya başlanmıştır. Çörekotu yağı çoğu ülkede hayat niteliği arttırma ve tedavi hedefli halen kullanılmaktadır. Çörekotunu başka bitkilerden bu kadar bağımsız ve mühim kılan şey ise; içerisinde barındırdığı vitaminler, etkili maddeler ve elzem yağ asitleridir.





Çörekotu yağının çoğu hastalığın tedavisinde kullanıldığından bahsetmiştik. Bunlardan bazıları ise; diş ağrılarını geçirmesi, kolesterolü düşürmesi, mide bulantılarına iyi gelmesi, kilo verme kürü olarak kullanılmasıdır. Genellikle son vakitlerde sık sık kilo verme kürü olarak kullanılmaktadır.
Çörekotunun yararları nelerdir?




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …