Perşembe , 25 Nisan 2024

Seçdiğin rakam sana kimi gösterecek ve kim birinci cıkacak cevabı öğrenmek için





AK PARTİ Mİ CHP Mİ
Seçim yasakları nedeniyle oranları yayınlayamıyorum ama partilerin oy oranları milletvekili dağılımını belirleyeceği için önemli. AK Parti ve CHP oylarında da bir artış gözleniyor. Kazanma ihtimali olmayan partilerin oyları ise hızla eriyor. Hem de mum gibi. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı CHP oylarına olumlu olarak yansımış durumda. CHP yüzde 25 bandını aştı, yüzde 30’a yaklaşıyor.
AK Parti ise psikolojik direnç sınırı olan yüzde 40’ın üzerine çıktı. AK Parti son haftaya yüzde 42 seviyesinde giriyor.





MUHARREM İNCE VE SİNAN OĞAN
BU seçimlerde Muharrem İnce’nin maruz kaldığı siyasi linçle kimse muhatap olmadı. Muharrem İnce’ye çekil baskısının son ana kadar devam etmesi bekleniyor. Ama ilginç olanı Muharrem İnce’nin çekilmesi dahi Kılıçdaroğlu’nun kazanmasına yetmiyor. Çünkü İnce’den giden oylar akın akın CHP’ye akmıyor. Sinan Oğan ise son günlerde yakaladığı yükseliş trendini korumaya çalışıyor. Son hafta Sinan Oğan’ın arkasındaki rüzgâr durmuş durumda.





RÜZGÂR NEDEN DÖNDÜ
Ben muhalefetin yerinde olsaydım, Kılıçdaroğlu’nun kampanya ekibinde yer alsaydım AK Parti’nin Kayseri ve İstanbul mitinglerini masaya yatırırdım.
AK Parti siyasi hayatının en zor seçimlerinden birine giriyor. Ama sandık açıldığında görülecek ki Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi hayatının en parlak zaferlerinden birine imza atacak.





Peki neden? Bunun birçok nedeni var. Ama muhalif kesimin görmek istemediği bir nokta var. Sağ seçmende bir dip dalga yaşanıyor. Sessiz milyonlar ses veriyor. Aşağılanan, parmak sallanılan, tehdit edilen muhafazakâr seçmen sandıkta bir ders vermeye hazırlanıyor. Seçim kararı alındığında AK Parti’ye oy vermesi bile şüpheli olan insanlar miting meydanlarına koşuyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …