Cuma , 29 Mart 2024

Seçime ramak kala anket gündemde





10 BİN DENEKLİ ANKETİN SONUCU: ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 50’Yİ GEÇİYOR
Areda araştırma şirketi 12-14 Nisan tarihleri arasında 10 bin 136 kişinin katımıyla yaptığı Siyasal Eğilim Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Ankete katılan vatandaşlara “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” ve “Milletvekili Genel Seçimlerinde hangi partiye oy verirsiniz?” soruları yöneltildi.





Anket sonuçları Türk halkının Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenini bir kez daha gösterirken, araştırmada dikkat çeken sonuçlar yer aldı. 50.6 ile seçimi kazanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakın takipçisi olan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaklaşık 10 puanlık bir fark açtığı görülüyor.





İKİNCİ TURA KALIRSA KİME OY VERİRSİNİZ?
Areda’nın son seçim anketine göre vatandaşlara “14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda kime oy vereceksiniz?” sorusu da yöneltildi.
Vatandaşların yüze 52,6’sı Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullanırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,4’te kaldı.





İŞTE İLK VE İKİNCİ TUR SONUÇLARI: İLK TURDA SEÇİMLER BİTİYOR
Ankete katılan vatandaşların yüzde 50,8’i Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullandı. Bu sonuca göre Başkan Erdoğan, ilk turda seçimi kazanıyor. 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 43.1’de kaldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 4,5, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise yüzde 1,6 oy aldı.
Yapılan analizlerde ikinci tura kalsa ve diğer adayların oyları dağıtılsa dahi seçimleri Başkan Erdoğan’ın daha yüksek bir oranla kazandığı görülüyor

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …