Perşembe , 25 Nisan 2024

Sedat Peker’ ORTAYA ÇIKTI “Yanarsam Yakarım”


GECEYİ SALLAYAN PAYLAŞIMLAR BOMBA İFŞA
Sedat Peker’ ORTAYA ÇIKTI “Yanarsam Yakarım”





1-Brezilya’da 1.3 Ton kokain ile yakalanan uçağın sahibi ACM Holding patronu Şeyhmuz Özkan geçen hafta önce gözaltına alınmış sonra serbest bırakılmıştı. Gözaltındayken Soylu ile fotoğrafını servis etmişti. Ayar veriyordu: Yanarsam, yakarım.





2-Fotoğraflar, gözaltındayken kilitli İnstegram hesabından servis edildi. Sonra kaldırıldı. Fakat bu gözdağı tekrar gözaltına alınıp, tutuklanmasını engellemedi. Savcı itiraz etti. Aslında meseleye 2 Bakanlık arası itişme olarak da bakmak mümkün.





3-Peki şimdi işler nasıl gidiyor? Anlatalım. Şeyhmuz Özkan’ın sahibi olduğu Affan Holding’in adı 2 uçakla Türkiye’de havacılık işine girmeden önce akaryakıt kaçakçılığı ve sahtecilik işine karışmıştı. Soruşturma geçirdi ve ceza aldı.





4-Bu nedenle Özkan’ın havacılık işine girmesi daha en başında yasal olarak imkansızdı! 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanununun 18. maddesinin (b) fıkrası göre, kaçakçılık, dolandırıcılık gibi işlere karışmış ve mahkum edilmiş bir kişinin işletme ruhsatı almasının imkanı bulunmuyor.





5-Mevzuat böyle. Şimdi sıkı durun. Özkan, uyuşturucu kaçakçılığı dolayısıyla tutuklanmasına rağmen şirket havacılık işlerine devam ediyor. Uyuşturucu ile yakalanan uçak TC-GVA kuyruk koduna sahipti. Diğer uçak TC-GVB.

6-TC-GVB’nin 2 Ocak tarihinde yaptığı uçuşların listesi aşağıdaki gibidir:





7-Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ruhsat iptali yapmıyor. Neden? Genel Müdür Hüseyin Keskin’in yakın çevresine, önlenemez yükselişine ve karmaşık ilişkilerine bakmak lazım. Kokain uçağı buz dağının görünen kısmıdır, anlatacağız!





8-Sefer sayıları yeterli gelmediyse…Yol geçen hanına dönen ve kirli işlerin odağı haline gelen havalimanından paylaşalım. Şirketin yakıt tankerleri ve uçağı görüyorsunuz. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ bir açıklama yapar mı, sanmıyorum…




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …