Cuma , 29 Mart 2024

Şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ramazan ayı öncesi…





Şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise şeker üreticisi firmalara gerekli uyarıları yaptığını, neticesinde özel sektördeki bazı firmalar çuval şeker fiyatlarını 800 TL’den 575 TL bandına indirdiğini açıkladı. Peki bu karar piyasalara nasıl etki etti? Vatandaşlar etiketlerde fahiş zamları gördüğünde ne yapmalı? İşte cevabı.
ZAMMI DURDURDULAR!





Birçok markanın zam hazırlığında olduğunu ve bu kararla birlikte zammı durdurduklarını belirten Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“DİLEDİKLERİ ŞEKİLDE FİYAT ARTIRMAYI PLANLIYORLARDI”





Birkaç ay zarfında zaten şekerin fiyatı neredeyse yüzde 80 artmıştı. Bizim birkaç ay önce 6 lira ile 8 lira bandında aldığımız toz şeker, 14 lira ile 17 lira bandına çıkarılmıştı. Şimdi de aynı ayçiçek yağında olduğu gibi fiyatların artacağı söylentisini yayarak bilinçsiz tüketicilerin ramazan arifesinde marketlere adete hücum ederek toplu alım yapmalarını zamdan korunmak için toplu alım yapmalarını sağlamak istediler. Böylelikle raflarda şeker azalacak, diledikleri şekilde fiyatı artırmayı planlıyorlardı.

Bu haber tüketici örgütleriyle dillendirilince bakanlık devreye girdi ve denetimleri neticesinde 800 liraya çıkması planlanan şekerin 575 liraya ineceği açıklandı.





Piyasayı dikkatle izleyeceğiz ve bu konularda tüm tüketiciler gördükleri fahiş fiyatları fotoğraflayıp, Ticaret Bakanlığı’na CİMER üzerinden veya 7/24 aktif olan ALO Tüketici Hattı’na 175 kısa aramaya iletmelilerdir.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …