Cumartesi , 20 Nisan 2024

Selçuk Bayraktar tüm Türkiye’ye büyük müjdeyi duyurdu!





Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar AKINCI TİHA’nın ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi’nde ilk uçuş testini yaptı.Sistem Doğrulama ve Tanımlama Testi kapsamında saat 17.28’de havalanan AKINCI TİHA’nın ikinci prototipi, Selçuk Bayraktar’ın yönetiminde yapılan test uçuşunda 1 saat 2 dakika havada kaldı. Araç, gökyüzünde gerçekleştirilen testlerden sonra saatler 18.30’u gösterirken piste teker koydu.



İkinci prototip, 7 Mayıs tarihinde Baykar Milli SİHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi’nden devam eden testlere katılmak için Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda yer alan Bayraktar AKINCI Test ve Uçuş Eğitim Merkezi’ne gönderilmişti.



Birinci prototip ilk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde, ikinci uçuşunu ise 10 Ocak’ta yapmıştı. Böylelikle Bayraktar Akıncı TİHA’nın ikinci prototipi projenin üçüncü uçuşunu gerçekleştirmiş oldu. Proje çerçevesinde test uçuşları bundan sonra iki prototiple sürecek.



Selçuk Bayraktar, ilk uçuş testi ve Sistem Doğrulama ve Tanımlama Testi devam ederken yaptığı açıklamada, aracın testlerden başarıyla geçtiğini duyurdu.Bayraktar, yaptığı açıklamada “Hava aracımız bütün test aşamalarını başarıyla tamamladı. Şu anda yaklaşık 52 dakikadır havada. Birazdan dönüp inişe geçeceğiz. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.


Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …