Perşembe , 25 Nisan 2024

SGK’dan Açıklama Geldi





Çalışırken ortaya gelen iş k-azası ve meslek hastalığı neticesi çalışma gücünü en az yüzde 10 kaybedenlere de devamlı iş göremezlik geliri bağlanıyor.
Maluliyet zamanı ilaveten belirtilmeyen bütün kanser hastalıklarında, tanı konulduğu tarihten itibaren bir sene içersinde başvurmak koşuluyla 18 ay süre ile maluliyet aylığı bağlanıyor.





Bazı hastalıklarda ise 12 ya da 24 ay süre ile aylık bağlanabiliyor. Kemik iliği nakli yapılanlar 12 ay, kan kanseri tedavisi görenler ve verem hastaları 24 ay malûl aylığı alabiliyor.
Bu süreler, tedavisi tamamlanamayanlar amacıyla, rapor alabilmek amacıyla uzatılabiliyor.





K-nser ve organ naklinin yanı sıra çalışmaya imkân vermeyen kalıtsal hastalıklar, diyabet, MS, parkinson, alzheimer, demans, sara ve birtakım psikiyatrik hastalıklar, kalp yetmezliği, sindirim sistemi kanamaları, astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi hastalıklar amacıyla tedavi döneminde malûl aylığı bağlanabiliyor. Şunu vurgulamakta fayda var. Hastalanan herkes malûl aylığı alamaz. Malûl aylığı bağlatabilmek amacıyla sigortalının ya da işverenin isteği üstüne SGK’nın yetkilendirdiği hastanelerin sıhhat kurullarınca düzenlenecek rapor eder ve dayanağı tıbbî belgeler ile müracaatte bulunmak gerekiyor. İnceleme neticesi çalışma gücünün en az yüzde 60’ını yitirmiş bulunduğu SGK Sıhhat Kurulu’nca belirleme edilen şahıslara malûl aylığı bağlanabilir.um

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …