Perşembe , 28 Mart 2024

Şifa için bir lokması yetiyor





Çok Faydalı bir baharat olan ZAHTER ile lezzetli kahvaltılıklar ve zahter çayı hazırlayarak tüketebilirsiniz… ZAHTER NEDİR? Organik Günler – Zahter Osmanlı kültüründen günümüze dek gelen genellikle kahvaltılarda ve çay yapımında kullanılan bir bitkidir. Hoş bir kokusu, güzel bir rengi ve tadı olan zahter otu bunların yanı sıra bir çok hastalığa da şifa kaynağı olmaktadır.





ZAHTER HAKKINDA BİLGİ: Zahter kendiliğinden yetişen yabani bir bitkidir. Çoğunlukla çimenlik tarla kenarlarında, çayırlarda karınca yuvalarının üzerinde ve orman kıyılarında karşımıza çıkar. Zahter bitkisi güneşi ve sıcağı sever bu sebeple toprağın sıcak olduğu kayalık ve dağlık alanlarda hızla yayılır. Haziran ve Ağustos aylarında olgunlaşan zahter bitkisi sapları ile birlikte toplanılarak kurutulur ve bu şekilde kullanıma hazır hale getirilir. Ülkemizde genellikle Hatay ve Gaziantep yörelerinde yaygın olarak tüketilir.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …