Perşembe , 25 Nisan 2024

Sinan Oğan’dan çok konuşulacak çıkış, yer alacağı ittifakı az önce belli etti ilk ip ucu geldi…





“SÖYLEMLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK”
Sonra herkes kendi golü kendi kalesine attığı sonuçlar açıklanınca gördü. Bir kısım kalemşorler bizi linç edince bir sonuç elde edeceğini düşündü. Bize harcadıkları enerjiyi sahaya harcasalardı çok farklı sonuç görebilirlerdi. Biz en başından beri ilkeli siyaset yürütüyoruz. Bizim söylemlerimizde en ufak bir değişiklik yok. Biz istişare kültüründen geliyoruz. Ben dün ATA İttifakı Genel Başkanları ile toplantı yaptım. Yol arkadaşlığı yaptığım 100’e yakın istişare üyeleriyle toplantı yaptım. Kanaat önderleri ile görüştüm.





“KARARIMIZ 1-2 GÜN İÇERİSİNDE NETLEŞECEK”
Bize imza verenlerle görüşüyorum. Biz kararımızı verdiğimizde bu Sinan Oğan’ın kararı olmayacak. Bize oy veren kitlenin kararı olacak. Kararımız 1-2 gün içerisinde netleşecek. Bu karar Sinan Oğan’ın kararı olmayacağı için tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme imkanın olacağız. Ben başından beri kararımızı istişare ile alacağız diyoruz.





“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE OLMAZSA OLMAZIMIZ”
İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır. İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor. Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR’ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları. Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum.





“HÜDA PAR VEYA HDP’Lİ BAKAN OLMASINI İSTEMEM”
HÜDA PAR ayrı bir parti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkisi olacağını düşünmüyorum. HÜDA PAR’a görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde HÜDA PAR ve HDP’nin olması abesle iştigal olur. Biz orada olmayız. Milletvekilliklerini iptal etme şansımız yok ama hükümette yer verilmesini önleme şansımız var. HÜDA PAR’lı veya HDP’li bakan olmasını istemem.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …