Cuma , 19 Nisan 2024

Sinan Oğan’dan çok konuşulacak çıkış, yer alacağı ittifakı az önce belli etti ilk ip ucu geldi…





“TÜRK SİYASETİNDE BİR PARADİGMAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
HDP’nin Kürtleri tamamını temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verecek Kürt seçmene ben niye karşı olayım? Seçmen parlamentoda şu partiden yapıp cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu’ndan yana yaptıysa niye karşı olayım. Bizim burada ortaya koyduğumuz şart daha reel gerçeklere dayanıyor. Bizim temel felsefemiz artık Türk siyasetinde bir paradigmayı değiştireceğiz. HDP ve HÜDA PAR’ın kilit olma arzusunu biz kıracağız diyorduk, bunu gerçekleştirdik. HDP ve HÜDA PAR Türk siyasetinde kendini kilit rolde göremiyor. HDP veya HÜDA PAR’ın siyaseti kilitlemediği, Cumhur İttifakı veya Millet İttfiakı’na şantaj yapamadığı bir ortam bizim için hedeflere varılmıştır.





“HDP’Yİ PKK’NIN SİYASİ UZANTISI OLARAK GÖRÜYORUM”
Yarın öbür gün biz Millet İttifakı’na destek verirsek, o yapının içerisine girersek hükümet içerisinde HDP’li bakan görmek istemem. HDP’li bakanla yan yana oturmam. HDP, PKK ile arasına mesafeye koyamayan bir uzantıdır. HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olarak görüyorum. Diğer türlüsü terör örgütü olarak görüyorum anlamına gelir.





“BİZİM DIŞIMIZDA DA SEÇİM KAZANILABİLİR”
Bizim desteğimiz, desteklediğimiz tarafı güçlendirir. Bizim dışımızda da seçim kazanılabilir. 8 milyona yakın oy vermeyen kitle var. Bizim desteğimiz o kitleyi destekler. 60’lara yakın oyla iktidar olmak güçlü bir hükümet demektir.

“BEN TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM”
Ben Türk milliyetçisiyim, Cumhur İttifakı kendisini Türk milliyetçisi bir ittifak olarak addediyorsa bundan mutluluk duyarım, demek ki öyleyiz. Ben Türk milliyetçisiyim, ben de bir değişiklik yok. Bu seçimde de Türk milletçisi tavrımı öne çıkarıp kampanyamı yürüttüm.





İMAMOĞLU VE YAVAŞ İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
Öyle bir planımız yok. İkinci tura kalan adaylar arar. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan randevu geçmişte ben talep ettim. Seçim güvenliğini konuştuk. Sayın İnce ile de görüştük.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …