Perşembe , 28 Mart 2024

Sıvı yağa zam yağmuru! Vatandaş marketlere akın etti zincir marketler yağ satışını durdurdu





“RUSYA-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’nin 1 aylık yağı kaldı” haberleri sonrası vatandaş marketlere akın etti. Özellikle zincir marketlerin yağ reyonları adeta yağmalanırken, zincir marketler de gün içinde yağ fiyatlarına zam yaptı. Birden fazla ayçiçek yağı alan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı. Üç harfli bazı marketlerin yağları satıştan çektiğine dair görüntüler ortaya çıktı.





Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkı yanı sıra günlerdir süren Rusya – Ukrayna savaşı, ayçiçek yağının stoğunu ve fiyatlarını etkiledi. Stokların tükenme ve fiyatların daha da artma riskine karşı vatandaşlar marketlere akın etti. İstanbul Beylikdüzü’de çekilen görüntülerde büyük bir zincir markette uzun kuyruklar oluştuğu, vatandaşın birden fazla ayçiçek yağı alarak sıraya girdiği görüldü. Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde ise bir marketin kapısının önünde vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu görüntülere yansıdı.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …