Perşembe , 25 Nisan 2024

Sıvı yağa zam yağmuru! Vatandaş marketlere akın etti zincir marketler yağ satışını durdurdu





3 saat araya fiyat farkı faturaya yansıdı İstanbul’un Pendik ilçesi Nazımbey Caddesi’ndeki bir markette ise saat 09.59’da 5 litresi 108 TL olan ayçiçek yağının saat 12.46 itibarıyla 119,95 TL’den satıldığı görüldü. Aynı marka üründe 3 saat arayla yapılan alışverişte ortaya çıkan fiyat farkı faturaya yansıdı. Marketlerde izdiham yaşanıyor Marketlerde ayçiçek yağı almaya çalışan vatandaşların izdiham oluşturduğu görüntüler İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı tarafından paylaşıldı. Suat Sarı, “Ucuz ayçicek yağı almak için hırpalanan insanlar, ezilme tehlikesi geçiren çocuklar… 2022 yılında ülkemizde yaşanan şu görüntüler utanç verici ama nedense sebep olanlar bir türlü utanmıyor” dedi. Yağları reyonlardan topluyorlar İstanbul’da bir başka markette ayçiçek yağı reyonlarının boşaltıldığını kayıt eden vatandaş, “Şu an topluyorlar. Şu anda 132 lira yazıyor ama yarın Allah bilir ne olacak” dedi.





‘Stokçuluk yapıyorlar, yağları raflardan çekiyorlar’ Yine büyük bir market zincirinde çekilen görüntüde vatandaş ile market çalışanları arasında yaşanan tartışma kameraya yansıdı. Vatandaşlar, market çalışanlarının ellerinde bulunan yağı depoya götürerek satmadığını ve stokçuluk yaptığını öne sürerek tepki gösterdi. Market çalışanının, ayçiçek yağlarını reyondan kaldırdığı anların görüntüsünü kaydeden vatandaşlar, “Bize satılmıyor. Parasıyla satılmıyor. Bu etik değil” diye isyan etti. AK Parti dönemi bu kuyruklarla hatırlanacak Yaşananlara tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Etme bulma dünyası… İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananlarla dalga geçiyorlardı. AKP dönemi ekmek, akaryakıt ve taneyle kısıtlandırılarak satılan yağ kuyruklarıyla hatırlanacak” ifadelerine yer verdi.





Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya karşı ülkeler yaptırımlarını arka arkaya açıklarken, bu durum savaş halinde olan iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışına sebep oldu. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar tepkilerini gösterdi





Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya karşı ülkeler yaptırımlarını arka arkaya açıklarken, bu durum savaş halinde olan iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışına sebep oldu. Marketlerde 5 litrelik yağ fiyatları 350 liraya çıkarken, 18 litrelik 1 teneke yağ fiyatı ise 964 lirayı buldu.





Fiyatların artacağı endişesiyle marketlere akın ettiler Öte yandan fiyatlara daha da zam geleceği düşüncesiyle marketlere akın eden vatandaşlar, büyük yoğunluk ve kuyruklar oluşturdu. O anlar bazı müşteriler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Sosyal medyanın gündeminde yağ fiyatları var Yağ fiyatlarındaki artış sosyal medyada da gündem oldu. #Yağfiyatları ve #5litre etiketleri gün boyunca Twitter gündeminde yer alırken, vatandaşlar konuyla ilgili düşüncelerini de dile getirdiler.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …