Perşembe , 28 Mart 2024

Soğanın iyi geldiği 5 hastalık, nasıl kullanılmalı?






Yemek ve salataların lezzet tamamlayıcısı soğan, sağlık yönünden de son derece faydalı bir besindir. Doğal bir antibiyotik olan soğan çok sayıda hastalığa şifa olmaktadır. İçeriğinde yüksek miktarda kükürt vardır. Bu nedenle çok güçlü antiseptik özelliği de vardır. Soğanın kendisi gibi suyu da şifalıdır. Bazı hastalıklarda sadece soğanın kendisi kullanılırken bazılarında suyu kullanılır.
Soğanın İyi Geldiği 5 Hastalık
Böcek SokmalarıBöcek sokmaları bazı alerjik bünyelerde ölümcül sonuçlara neden olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ilk olarak arı ya da böceğin iğnesini çıkarın. Ardından rendelenmiş ya da ezilmiş sulu olarak soğanı ısırığın üzerine koyup bekletin. Kısa sürede şişlik ve kızarıklığı alacaktır.




Detoks Özelliği Soğan ile detoks vücuttaki zararlı toksinleri atmak için etkilidir. Kilo verme aşamasında da zayıflamaya yardımcı özelliği vardır.
Yanıklar için Soğan Vücudunuzda her hangi bir bölgede yanık varsa eğer acısını almak için bir dilim soğan koyabilirsiniz. Soğan dilimi yerine sadece soğan suyu da tedavi için yanık bölgesine sürülebilir.
Kulak Tıkanıklığı için Soğan Kulak tıkanıklığı için soğan cücüğü kullanılabilir. Soğanın orta kısmını çıkarıp temiz bir bez ile sarın. Bunu kulak yolunuza yerleştirip bir gece bu şekilde kıpırdatmadan bekletin. Gece sonunda kulak yolunuz açılmış olacaktı
Yüksek Ateş Hem yetişkinler, hem çocuklar için yüksek ateşte kullanılabilecek en doğal maddedir soğan. Ayak etrafına soğan dilimleri konularak çorap giydirildiğinde kısa sürede çocuğun ateşinde düşme meydana gelecektir.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …