Cuma , 29 Mart 2024

SOKAĞA ÇIKMAYIN U-YARISI YAPILDI





Suriye’nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla Türkiye’ye kadar gelen toz bulutu Ankara dahil birçok şehri toza bürüdü. Meteoroloji yetkilileri vatandaşları sağlık yönünde uyarırken ayrıca toz bulutunun ardından çamur yağışlarının beklendiği bildirildi. Toz taşınımının, gece saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir.





Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen c-anlı yayında uyarılarda bulundu. Şen, “Bu ortamda mutlaka maske takılması lazım. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım. Toz taşınımı bu aylarda bu etkisini sürdürüyor. Ayrıca Mart ayında başlar, Temmuz ayına kadar sürer” dedi. Öte yandan araçları tozla kaplanan vatandaşlar oto yıkamacılara akın etti.





Meteoroloji’den yapılan açıklamada: “Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ayrıca Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da Suriye kaynaklı Toz Taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden başta hava kalitesinde düşme. Ayrıca görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamlar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ayrıca tedbirli olunması gerekmektedir” denilmiştir.
Toz taşınımı hadisesinin, cuma günü gece saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …