Cuma , 29 Mart 2024

Son adımları planlanıyor: Terörü bitirecek kara harekatı






Provokasyon engellendi
Yakın zamanda İstiklal caddesindeki terör saldırısının -öncesi ve sonrası- detaylarının önemli bir kısmı aydınlatılmış, ipin ucu Suriye’nin kuzeyinde bulunan PKK/SDG’ye çıkmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam el Beşir talimatı Münbiç’ten, İstanbul’da kalabileceği yer için gereken desteği Ayn el Arab’tan ve saldırının ardından kaçış planı detaylarını Kamışlı’daki PKK/SDG unsurlarından almıştır.





Güvenlik güçlerinin, kadın teröristi ve bağlantılarını bin iki yüz kamerayı inceleyerek kısa sürede yakalaması, sonradan yaşanabilecek büyük bir provokasyonun önüne geçilmesini sağlamıştır. Çünkü olay sonrasında teknik dinleme ile elde edilen verilere göre Suriye’nin kuzeyinden gelen talimat, el-Beşir’in öldürülmesi doğrultusundaydı.





Terör propagandası
ABD ve AB ülkelerinin aynı kalemden çıkmış gibi yaptığı klasik açıklamalar hiçbir anlam ifade etmemektedir. “Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz, sınır güvenliğini destekliyoruz” cümlelerinin ardından “DEAŞ ile mücadelenin zayıflamasına” vurgu yapılması PKK/SDG’ye açık destek verilmesinin bir bahanesidir. Ayrıca “PKK/SDG, DEAŞ’a karşı savaşıp büyük başarılar elde etti” söylemi büyük bir yalan ve terörizmin açık bir propagandasıdır. DEAŞ’a karşı göğüs göğüsse çarpışan tek legal güç Türk Silahlı Kuvvetleridir. PKK/SDG kontrol ettiği topraklarının önemli kısmını, gerek Şam rejimi gerekse Amerikan güçlerinin yaptığı kirli pazarlıklarla tek kurşun atmadan elde etmiştir. Kamışlı bölgesi, Rakka, Münbiç bu durumun en net örneklerindendir.





Ankara, icra edilen operasyonda sivil hassasiyeti ön planda tutmaktadır. Dünya kamuoyu, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin DEAŞ’ı yok etmek adına girdiği şehirleri, kasabaları ya da köyleri -terörist-sivil ayrımı yapmadan- nasıl harabeye çevirdiklerine şahit olmuştur. Rakka’da dört bin, Musul’da on bin sivil “kurtarma operasyonu” adı altında katledildi. O gün yaşananlara sessiz kalanlar, Pençe-Kılıç Harekâtı sonrasında “sivil kayıplar” iftirasını atmaktadırlar. Buna karşın, ilkokul bahçesine atılan roketlerle hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri göz ardı etmektedirler. Burada bir hususu belirtmekte fayda var. Şimdiye kadar icra edilen operasyonların plan aşaması kısa süre içinde yapılsa da alt yapısı uzun sürelidir. Bölge yedi-yirmi dört izlenmektedir. Ve her hareket, her an operasyon olacakmış gibi kayıt altına alınmaktadır. Zamanı gelince de bilgi havuzundaki önemli istihbaratlar değerlendirmeye alınıp ve buna göre hedefler belirlenmektedir. İşte ince hesaplamalar, sivil hassasiyetin ön plana çıkarılmasından kaynaklanmaktadır. Pençe-Kılıç da bu doğrultuda icra edilen sınır ötesi operasyonlarından biridir.





Milli güvenliği söz konusu olduğu zaman Ankara’nın, kısa süre içerisinde organize olup, yaklaşık 1300 kilometrelik çok geniş bir bölgede, büyük bir operasyonu yürütebilme yeteneği, bir nevi mesaj niteliği taşımaktadır. Hem dostlarına hem de hasımlarına… Buradan ilk mesajı alanların başında, hiç kuşkusuz Atina yönetimi gelmektedir. Yunan yazılı ve görsel medyasında makaleler ya da televizyon programlarında Türkiye’nin hızlı ve etkin kabiliyeti tartışılmaktadır.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …