Cuma , 29 Mart 2024

SON ANKET YAYINLANDI! Muharrem İnce sonrası 7,1 Puan Farka çıktı!





Siyasiler bugün itibariyle son viraja girdiler. Temponun doruk gerçekleştireceği haftanın bir örneğini, partisinin İstanbul 1. Bölge 1.sıra adayı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bizzat yaşadım. Tuzla’da sabah halk buluşmasıyla başlayan uygulaması bir televizyon röportajı, iki miting ve son olarak geniş katılımlı bir akşam yemeği ile sürdü. Öyle ki, koşuşturmacası esnasında sohbetimizi bir etkinlikten diğerine giderken arabada yaptık. Halen Ankara milletvekili olan Destici’ye namacıyla bildiği, tanıdığı bir saha varken İstanbul’dan adaylığı tercih ettiğini sordum.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı birinci turda seçtirmek birlikteinde partisini yüzde 3’ün üstüne taşımayı, çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarmayı hedeflediğini dile getiren Destici, “Oyu daha düşük olan bir yerden yüzde 10 oy alsam, 6 – 7 vekil çıkaran bir ilde bu, 40-50 bin oy yapar. Ama İstanbul’da yüzde 10 aldığınızda 350 bin oy almış oluyorsunuz. Yani bir anda partinizin oyunu yukarı taşıyor. İstanbul’da aday olmam bu stratejinin sonucudur. Çünkü genel başkan aday bulunduğu vakit oy yükseliyor” dedi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyet Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer’e, partisini yüzde 3’ün üstüne taşımayı, çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarmayı hedeflediğini söyledi. 8-10 yer garanti Destici aday listeleri açıklanmadan, 30 sene süresince detaylı seçimlerde BBP’ye oy veren 9,5 milyondan çok şahıs bulunduğunu söylemiş ve bu hesap üstünden 29 ilde partisi amacıyla potansiyel gördüğünü belirtmişti. Seçime ramak kala son durumun ne bulunduğunu sordum. Hazine yardımı amacıyla lüzumlu yüzde 3 barajını geçeceklerinden emin bulunduğunu altını çizen Destici, “her akşam yatmadan hesap yapıyorum” dedi ve şunları söyledi:




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …