Perşembe , 28 Mart 2024

SON ANKET YAYINLANDI! Muharrem İnce sonrası 7,1 Puan Farka çıktı!





Teröre ve şiddete başvurmadığı prosese şunlar demokratik politika içersinde dşayetlendirilir. Ama ben Türk bayrağına Türkiye bayrağı diyen ya da Türkiye’de federasyon özerkliği isteyen birileriyle iş birliği yapmam. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın öyle bir düşüncede, niyette bulunduğunu sanmıyorum. Hatta seçimden sonra Türkiye’nin hem Suriye’nin kuzeyi, hem Irak’ın kuzeyi, hem de içeride terörle mücadele noktasında daha net ve kararlı adımlar atacağını biliyorum. “ diye konuştu. Seçim evveli tabloda, milliyetçi parti sayısındaki çoklığın seçim ardından değişebileceğine dair bir beklentisi olup olmadığını da sordum Destici’ye… Sadece Cumhur İttifakı’nda iki ayrı milliyetçi parti, dışarda İYİ Parti ve Zafer Partisi var çünkü. O ise cevabına, “Meral Akşener’in İYİ Partisi milliyetçi bir parti değil.





Milliyetçi bir parti terörle, terör örgütüyle birlikte olan bir ittifakta yer almaz” diyerek başladı. Kendi ittifaklarının 15 Temmuz vuruş gecesi sokakta kurulduğunu dile getiren Destici, “Biz oturup saatlerce konuşmuyoruz. Zaten ortak düşüncelere sahibiz. Bu nasıl seçimden 5 sene sonra devam ettiyse tam bir uyum içersinde önümüzdeki 5 sene da gene tam bir uyum içersinde devam edecek. Milliyetçiliğin temel sahibi olan MHP ve BBP temelen birlikte.” dedi. ‘Kaybederse onlar sokak hareketlerine yönelir’ Yabancı basında başta olmak üzere kimi çevrelerce gündeme getirilen seçim neticesinde Millet İttifakı’nın kazanması durumunda ‘sokakların karışabileceği’, ‘iktidarın devredilmeyeceği’ iddiaları amacıyla görüşünü de sordum Destici’ye. BBP Genel Başkanı, şunların ‘dışarıdan’ destek alabilmek ve kitleleri harekete geçirme amacı taşıdığını söyleyerek “Ben tam tersini düşünüyorum. Seçimi kaybederlerse onların sokak hareketlerine yöneleceğini düşünüyorum. Çünkü o ittifakın içersinde PKK var. İkincisi Kılıçdaroğlu yalnızca PKK ile işbirliği yapmadı FETÖ ile de işbirliği yaptı. Onların da hücreleri, kriptoları var. Onlar da harekete geçer. Üçüncüsü de aşırı sol kümeler var. DHKPC gibi. Gezide şunları gördük. Aradaki fark, oy farkı az olursa ben şunların sokağa çıkacaklarını ve sandıklarda hile yapıldığını iddia ederek sokakları karıştıracaklarını düşünüyorum. Hiç istek etmesinler, devlet tüm şunların bilgisine sahip ve tüm şunların tedbirini alıyor” dedi.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …