Perşembe , 25 Nisan 2024

SON DAKİKA: Bakan Özer duyurdu! Adana’da eğitim öğretim 13 Mart’a ertelendi





Önceliğimiz sıklıkla ifade ettiğimiz gibi bu 10 ilde müfredata dayalı eğitim değil. Çocuklarımızı düşünüyoruz. Çocuklarımızın psikososyal sağlamlıklarına destek vermek için tüm arkadaşlarımızla sahadayız. Bu kapsamda 10 ilde her ne kadar eğitim öğretime ara vermiş olsak bile her şart altında eğitime devam yaklaşımıyla 416 psikososyal destek çadırı kurduk. Çadır bölgelerinin tamamında psikososyal destek çadırlarında okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımız çocuklarımızla sürekli etkinlikler düzenleyerek, onların travmalarını atlatmalarında destek oluyorlar” diye konuştu.





“Tüm konteynerlere televizyon kurulacak”
Eğitim öğretimin kesintiye uğramaması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden Bakan Özer, şunları söyledi:





“Yine 131 okul öncesi çadır ve konteynerde eğitim öğretime destek vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda çadır ve konteynerlerde 18 ilkokul, 12 ortaokul ve ilk kez Malatya’da bin kişinin olduğu konteyner kentte prefabrik okul kurduk. Şu anda orada da müfredata dayalı değil, öğrencilerin psikososyal sağlamlığını desteklemek için öğretmenlerimiz eğitime devam ediyorlar. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı ile Mehmetçik Okulları’nı devreye soktuk. Bu hafta içerisinde de İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığıyla birlikte yeni okulları kurmaya devam edeceğiz. Konteyner kentlerde tüm konteynerlerde prefabrik okulları kurmak için tüm imkanları seferber ettik. Tüm konteynerlere de bakanlık olarak televizyon kuruyoruz öğrencilerin TRT EBA’yı takip edebilmesi için.”




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …