Çarşamba , 24 Nisan 2024

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması





Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz” dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile çevrimiçi bayramlaşma programında konuştu. Erdoğan, koronavirüs nedeniyle vatandaşların Ramazan Bayramı’nı evde geçirmek mecburiyetinde kaldığını belirterek, “Yaptığımız özverilerin karşılığını vaka, ağır hasta ve vefat sayılarındaki belirgin düşüşle görüyoruz. Tedbiri elden bırakmadan bu sayıları çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.









“Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” diyen Erdoğan, “Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz” ifadesini kullandı.





“MECBUR OLMADIĞIMIZ HİÇBİR TEDBİRE BAŞVURMADIK, BAŞVURMAYACAĞIZ”
Erdoğan, “Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 mart ayından beri aldığımız tedbirlerin özellikle de kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır.





Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Bununla kalmıyor, aldığımız tedbirleri de vatandaşlarımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız dünyanın tamamıyla birlikte yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin en az hasarla, kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır” dedi.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …