Cumartesi , 20 Nisan 2024

SON DAKİKA | Deprem ile ilgili uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor..





Marmara depremiyle ilgili son dakika açıklaması! Peş peşe uyarılar geliyor! İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bandırma…
Marmara Bölgesi ile ilgili son dakika deprem açıklaması! Uzmanlardan Marmara depremiyle ilgili flaş uyarı geldi. Marmara Bölgesi’nde gerçekleşmesi beklenen olası İstanbul depremi, yaratacağı etkiler dolayısıyla gündemden düşmüyor.





Türkiye’nin kalbi konumunda bulunan Marmara Bölgesi, milyonlarca kişilik nüfusa sahip olmasının yanı sıra birçok sanayi tesisine de ev sahipliği yapması sebebiyle sarılması zor yaralar ile karşı karşıya kalma riski taşıyor. Uzmanlar, Marmara’da yaşanacak olası bir depremin sadece İstanbul’u değil, tüm bölgeyi etkileyeceğini belirtirken, yetkililerin depremden sonra yapılacaklardan ziyade depremden önce yapılması gerekenleri planlaması gerektiğinin altını çiziyor….





Olası büyük İstanbul depremi endişeyle takip edilen konuların başında geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem beklediğimiz fayın güney alanları neredeyse 10 kat daha fazla stres biriktiriyor” derken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu ise çarpıcı uyarılarda bulundu.

Sonraki Haber

Dışişleri Bakanı Fidan’dan önemli açıklamalar: ”Bölgede savaş riski var’

Dışişleri Bakanı Fidan’dan önemli açıklamalar: ”Bölgede savaş riski var” Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı …