Cuma , 29 Mart 2024

SON DAKİKA! DOĞRUDAN SAVAŞ TANKLAR DİZİLDİ!






Orat Doğu’da giderek artan İran-İsrail gerilimi Suriye’de sıcak çatışma halini aldı. İsrail, Suriye’deki İranlı milis güçlerini Golan Tepeleri’ne roket saldırısı düzenlemekle suçlayıp gece boyu Suriye’deki İran yanlısı milislerin mevzilerini hedef aldı. Suriye’de İran’a ait 50’den fazla hedefin vurulduğu ifade ediliyor.
İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus gazetecilere “İsrail ordusu, Suriye’deki onlarca İranlı askeri hedefi vurdu” dedi. Sözcü, İranlı milislerin roketleri attığı kaynak olarak gösterdiği istihbarat, lojistik, depo ve araçların hedef alındığını söyledi.




50’den fazla noktanın bombalandığı açıklanırken, Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail’in Suriye’ye attığı füzelerden yarısından fazlasının Suriye hava savunma sistemleri tarafından havada engellendiğini duyurdu. BBC’nin Ortadoğu editörü, Jeremy Bowen, “Vekalet savaşı olduğunu söylemeyin. Bu artık, İsrail ile İran arasında doğrudan bir meseledir.” yorumunda bulundu.
İsrail’in saldırısı son yıllarda İranlı hedeflere yönelik düzenlediği en büyük askeri harekât oldu. Suriye’den yapılan açıklamada da gece boyu İsrail’den atılan füzelerin havada ‘bir bir imha edildiği’ belirtildi. “SURİYE’YE KARŞI YENİ BİR SALDIRI EVRESİ” Suriye devlet haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son hamlesini “Direkt olarak çatışma” şeklinde yorumlarken açıklamada, “Suriye’ye yeni bir saldırı evresinin başlangıcı” dendi.
23 ÖLÜ Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre aralarında 18’i yabancı olmak üzere yirmi üç savaşçı saldırıda öldürüldü. Suriye ordusu, saldırıda üç kişinin öldüğünü ve iki kişinin yaralandığını söyledi. Bölgede gerilim Salı günü Suriye ile İsrail arasındaki ‘roket atışı’ suçlamalarından sonra Perşembe günü yeni bir dalgayla tırmandı. Suriye resmi haber ajansı İsrail’den atılan füzelerin havada imha edilme görüntülerini paylaştı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …