Perşembe , 25 Nisan 2024

Son Dakika..Jetler Vurmaya Başladı…






Katliam Başladı İsrail jetlerinden Gazze’ye hava saldırısı! İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, Gazze’ye beş ayrı hava saldırısı düzenledi. İsrail ordu sözcüsü saldırıların Hamas kamplarına yapıldığını iddia etti
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail jetlerinin Gazze’ye 5 ayrı hava saldırısı düzenlediği belirtildi.
Açıklamada, jetlerin Hamas kamplarını hedef aldığı belirtilirken, İsrail birliklerinin 3 ayrı noktada Hamas militanlarıyla çatışmaya girdiği ifade edildi.
ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması nedeniyle bugün yaşanan protestolarda Gazze’de 52 kişi hayatını kaybetmişti.
Yaşanan can kayıplarıyla birlikte, olaylar 2014’teki savaştan bu yana Gazze’deki en kanlı gün olarak kayıtlara geçti.
ABD’de Demokratların önemli isimlerinden ve eski başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail’in silahsız göstericilere ateş açmasına tepki gösterdi.




Twitter hesabından açıklama yapan Sanders, kısa süre içinde çok sayıda Filistinlinin İsrail askerleri tarafından vurulmasına dikkat çekti.
ABD Kongresinden Gazze konusunda İsrail’i eleştiren ilk isim olan Sanders, “Gazze’de bugün 50’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 2 bin kişi yaralandı; geçen haftalarda da 41 kişi öldürülmüş ve 9 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Bu sarsıcı bir rakam. Hamas şiddeti, İsrail’in silahsız göstericilere ateş açmasını meşrulaştırmaz.” değerlendirmesini yaptı.
AGRESİF BİR ROL OYNAMALI
Daha önce de ABD yönetimini İsrail ve Ortadoğu Barışı politikalarında eleştiren Sanders, “ABD; İsrail, Filistin Yönetimi, Mısır ve uluslararası toplumu Gazze’deki insani krizin üzerine gitme ve artan şiddeti sona erdirme noktasında agresif bir rol oynamalıdır.” ifadelerini kullandı.
Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını açıkladığı dönem de bu kararın Ortadoğuya barış getirmeyeceğini ifade etmiş ve Trump yönetiminin eleştirmişti.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …