Cuma , 29 Mart 2024

SON DAKİKA Kanun teklifi komisyondan geçti





Görüşmelerden
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesinin özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli için ciddi bir idari yük getireceğini belirterek, “Hak sahiplerinin başvurularını dijital ortamda yapmaları bu yükün hafifletilmesi bakımından önemli.” dedi.

Herkesin bu konuda vatandaşlara tavsiyede bulunmasını isteyen Yılmaz, “Başvurular dijital ortamda yapılırsa SGK çalışanlarının iş yükü de azalmış olacak. Bu idari işlemler daha hızlı şekilde gerçekleştirilmiş olacak.” çağrısını yaptı.





Teklif sahibi olarak milletvekillerinin sorularını yanıtlayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT konusunda aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “Ortalama aylık tutarı; SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira.” bilgisini verdi.





Gelecek hafta Genel Kurul’da görüşülecek
Düzenleme gelecek hafta Genel Kurul gündemine gelecek. Başvurular, kanun Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra başlayacak.





Kısa Dalga’dan Mehmet Çetingüleç’in kulis haberine göre, iktidar olası 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yaparak gitmeyi planlıyor. Ankara’da konuşulan ‘ham bilgi’ şöyle:





Bayram ikramiyeleri 3 bin TL oluyor
Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek.
Ocak ayı itibariyle yüzde 54 zam alan asgari ücretli çalışanların maşlarına da ‘seçim zammı’ yapılacak. Asgari ücrete ek zammın yüzde 10 olması bekleniyor.

Memurlara da yüzde 15’lik ek zam yapılacağı konuşuluyor
Seçime doğru çıkacak anketlere göre zam oranlarının daha da artırılabileceği belirtiliyor.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …