Cuma , 19 Nisan 2024

Son dakika… Koronavirüs alarmı! 15 gün içinde…





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu fotoğrafı sosyal medya hesabından, “Bu kalabalığa sağlam giren hasta çıkar. Taksim, İstiklal Caddesi bu pazar insanı iyimserlikten uzaklaştıran görüntülere sahne oldu.



Maskesini takmış az sayıda kişi olmasa pandemi döneminde olduğumuz hiç akla gelmeyebilirdi. Mecburiyet olmadıkça kalabalık ortama girmeyelim” notuyla paylaştı.
Bakanlık tarafından “covid19.saglik.gov.tr” adresinden yayımlanan Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nda bugün yeni hasta sayısı 1958 olarak açıklanmıştı.
Hasta sayılarını gösteren rakamda güncelleme yapan Sağlık Bakanlığı, yeni hasta sayısının 2 bin 26 olduğunu duyurdu.
Öte yandan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının, nüfus oranı bakımından 30 büyükşehir içinde alt sıralarda yer aldığını bildirdi.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Pandemi ve Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı, video konferans yöntemiyle Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, Antalya genelinde yürütülen salgınla mücadele çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile eğitim öğretim koşulları ele alındı.



Kovid-19 tedbirlerini sıkı şekilde uyguladıklarını belirten Yazıcı, “Antalya’mızda pandemiyle mücadelede şükürler olsun ki iyi bir noktadayız. Nüfusumuza oranla rakamlarımız, 30 büyükşehir içinde alt sıralarda yer alıyor. Eylülde tüm ülkemizde olduğu gibi yükseliş gösteren vaka sayılarının son 3 haftadır düşüşe geçtiğini görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.



Yazıcı, okullarda alınan tedbirler başarıyla uygulanabildiği sürece eğitime devam edilmesi gerektiğini kaydetti. İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de kentte salgınla mücadelede alınan tedbir ve uygulamaların çok olumlu sonuçlar doğurduğunu bildirdi.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …