Salı , 23 Nisan 2024

SON DAKİKA.. KORONAVİRÜS ATLATANLAR DİKKAT!


İSTANBUL’DA KÖPRÜLER KAMPANYA RENKLERİ OLAN TURUNCU VE MAVİ OLACAK





Dünya Kanser Günü 2022-2024 temasının, “Kanser bakımında daha ileriye” ve “Kanser bakım açığını kapatın” olarak belirlendiğini söyleyen Kutluk, dernek olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ve bunu sürdüreceklerini dile getirdi.





Prof. Dr. Kutluk, dünya genelinde kampanya renklerinin, “turuncu ve mavi” olarak belirlendiğini belirterek, bu yıl İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin, Ankara’da Atakule’nin turuncu ve mavi renklerde ışıklandırılacağını söyledi.





SALGIN NEDENİYLE TARAMALARDA DÜŞÜŞ

Covid-19 salgını nedeniyle kanser taramalarında büyük düşüş olduğuna dikkati çeken Tezer Kutluk, şunları aktardı: “Pandemi öncesinde Türkiye’de, kanser tarama sayısı 7 milyona kadar çıkmıştı. Bu sayı 2020’de 3 milyona düştü, 2021’de 4,5 milyona çıktı. Bu durum bütün dünyada böyle. Birçok ülkede salgın döneminde aksayan tanı ve tarama hizmetleri nedeniyle pandemi sonrasında kansere bağlı ölümlerde, kanser türüne göre yüzde 5 ila 10 arasında artış olacağı öngörülüyor.”





“KANSER TARAMALARINI İHMAL ETMEYİN”

Eski Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın da kanser kaynaklı ölümlerin önlenmesinde uluslararası iş birliğinin önem taşıdığını söyleyerek, Dünya Kanser Günü sayesinde kansere ilişkin farkındalığın ve bu konudaki ortak çalışmaların artırıldığını kaydetti.





Yalçın, Covid-19 salgını sürecinde de kanserle mücadelenin aksatılmaması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de yılda 100 binin üzerinde, en az 110-120 bin arasında kanserden ölüm oluyor” dedi.

Prof. Dr. Yalçın, vatandaşların Covid-19 salgını nedeniyle hastaneye gitmeye çekinerek kanser taramalarını ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …