Perşembe , 28 Mart 2024

SON DAKİKA Milyonların beklediği Temmuz zammı haberi geldi





Bilgin, asgari ücrete ara zam konusunda da çalışma olduğunun mesajını vererek, “Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Emekçiler şunu bilsinler ki Türk devleti söz verdi ve onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır” dedi.





BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI:
Yüzde 7’nin üzerinde büyüyeceğiz. Çözüm yolu orada ama biz ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemeliyiz. 3600 ek gösterge meselesi. Başlangıçta 4 gruba verilen veya onlarla ilgili tartışılan meseleyi biz bütün gruplara yaydık. 5.3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile yeni haklara sahip oldu. Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik.





Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle birlikte bu rakamlar, kamu çalışanlarımıza enflasyon karşısında nefes aldıracak. 6 aylık enflasyon açıklanacak. Şunu söyleyeyim, enflasyon diyelim ki yüzde 40, ne gerçekleşirse, onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan, sosyal koruma ilave zammı yapacağız.





EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİLER
İşçilerimizi de emekli işçilerimizi de koruyacağız. Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Emekçiler şunu bilsinler ki Türk devleti söz verdi ve onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …