Cumartesi , 20 Nisan 2024

SON DAKİKA | Muhsin Yazıcıoğlu davasında kritik gelişme..





Soruşturma sonunda Emra Kara hakkında yalan tanıklık suçundan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Sivas 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın bugün görülen 7’nci duruşmasına Emra Kara katılmazken, Muhsin Yaıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile avukatlar salonda hazır bulundu.





“HTS KAYITLARI ÇELİŞKİLERLE DOLU” Duruşmada söz alan Yusuf Yazıcıoğlu, Emra Kara’dan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Hem savcılık sorgusunda hem de daha önceki duruşmalarda İsmail Güneş ile kaza günü görüşmediğini belirten Emra Kara’nın avukatı Arif Güney, günümüzde bile telefonla birini arandığında şebeke çekmesine rağmen ulaşılamadığı, telefonun açılıp açılmadığının farkına varılamadığı durumlarla karşı karşıya kalındığını söyledi.





Kara’nın beraatini talep eden Güney, “Dosya arasında yer alan HTS kayıtları çelişkilerle dolu olup hükme esas alınamaz. Çünkü kaza 15.03’te gerçekleşmiştir. İsmail Güneş’in kazadan 4-6 saat sonra vefat ettiği Adli Tıp raporu ile sabittir. Adli Tıp raporu ile 25 Mart 2009 tarihinde vefat eden Ismail Güneş’in 26 mart ve 27 mart günü müvekkilim ile arama kaydı olması mümkün değildir. Böyle bir durum hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu nedenle HTS kayıtlarının hükme esas alınmaması kanaatindeyiz” dedi..




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …