Cuma , 19 Nisan 2024

Son Dakika! Peş Peşe Kötü Haber





ÖZÜR DİLENMEMİŞTİR
Kılıçdaroğlu’nun partisinin TBMM Grup Toplantılarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişilik haklarının ölçüsüz ve gerçek dışı ithamlarla ihlal edildiği bir etkinliğe dönüştürdüğü görüşüne yer verilen dilekçede, şunlar kaydedildi:





”Yargı kararıyla gerçek dışı olduğu sabit olan ve davalının tazminata mahkum edildiği iddia, isnat ve söylemler dahi tekrar ifade edilebilmektedir. Hatta söz konusu iddialarla ilgili olarak açılan ve karara bağlanan birçok davaya rağmen ‘Dava açmıyorlar ki ispat edelim’ şeklindeki bir yalanı dahi söylemekte beis görmemektedir.





Davalının, ‘yalanı’ bir siyaset yapma tarzı olarak benimsediği ve olağanlaştırdığı artık net bir şekilde anlaşılmaktadır. Son olarak üniversite sınavından kısa bir süre önce söylediği ‘Katarlılara sınavsız üniversite’ iddiası nedeniyle milyonlarca öğrenci ve ailesi derin bir üzüntü yaşamış ve sınava bu olumsuz ruh halinin etkisinde girmek zorunda kalmıştı. İddianın kaynağı haber sitesi haberin yalan olduğunu söyleyip özür dilemesine rağmen, davalı halen kamuoyundan özür dilememiş ve yalanlarını sürdürmeye devam etmiştir. Sadece bu olay dahi davalının hak, hukuk, adalet, kul hakkı ve benzeri bağlamlarda söylediği sözlerin boş bir nutuktan ibaret olduğunu ortaya koymak için kafidir.





ADİL DENGEYİ HİÇE SAYDIĞI AÇIKTIR
Kılıçdaroğlu’nun benzer olaylar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edildiği davalara konu beyanlarını hala ısrarla sürdürmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu husumetin saplantılı kör bir düşmanlığa dönüştüğünü ortaya koyduğu” ifade edilen dilekçede, “Gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Medeni Kanun’un ilgili hükümleri gerekse AİHM, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi kararları dikkate alındığında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünün sınırlarını ihlal ettiği, ifade özgürlüğü ile kişinin itibarının korunmasına dair değerler arasında gözetilmesi gereken adil dengeyi hiçe saydığı açıktır.” değerlendirmesine yer verildi.





Dilekçede, “Özellikle davalının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak adet haline getirdiği hakaret muhtevalı açıklamaları dikkate alındığında davalı aleyhine caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerektiği açıktır. Aksi halde manevi tazminat amacına ulaşmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.





KARARIN YÜKSEK TİRAJLI GAZETEDE YAYINLANMASI TALEP EDİLDİ
Dava dilekçesinde 500 bin lira manevi tazminatın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tahsili ile mahkeme kararının yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanması talep edildi.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …