Çarşamba , 24 Nisan 2024

Son dakika.Reisin sürekli ziyaret ettiği Türkiye’nin önde gelen alimlerinden ne yazık ki acı haber geldi !






Mekanı cennet, makamı âli olsun inşallah.Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in mesajı şu şekilde;İnna lillah ve inna ileyhi raciunMuhammed Emin Saraç Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin mesajı şu şekilde;Âlimin o-lümü, âlemin o-lümüdür.Dâr-ı bekâya irtihal eden kıymetli büyüğümüz, M. Emin Saraç hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.




Mekanı cennet olsun inşallah…MUHAMMED EMİN SARAÇ KİMDİR?Muhammed Emin Saraç, Tokat´ın Erbaa kazasının Tanoba köyünde doğdu. (İmam Şâfiî ve İmam Mâlik’in tavsiyeleri üzerine M. Emin Saraç doğum yılı zikretmemektedir.) Babası Hafız Mustafa Efendi’dir.Dedesi Nakşibendiye´den Müderris Üzeyir Efendi Niksar´ın Keşfi Camii Medresesi´nde müderrisdi. Müderris Üzeyir Efendi, dönemin sayılı uleması arasında gösteriliyordu. Dedesinin yanında 6 yaşında Kur’ân-ı Kerîm’i hatmederek hafızlığa başladı. M. Emin Saraç´ın abisi Bahaddin Saraç, kardeşleri Osman ve Yusuf ile kız kardeşleri, anne ve babaları tarafından Kur´ân okumanın suç sayılabildiği dönemlerde Kur´ân hafızı olarak yetiştirildiler.




Babası Hafız Mustafa Efendi o dönemde çocuklarına Kur’ân-ı Kerîm okuttuğu için mahkemeye çıkarıldı. Hâkim, “Sen çocuklara Arapça okutuyormuşsun. Bu, doğru mu?” diye sorduğunda “Ben çocuklara kimsenin canına, malına ve ırzına tasallut etmeleri için bir şeyler öğretmiyorum; ben Kur’ân-ı Azîmüşşan’ı okutuyorum” dedi. Ancak mahkeme neticesinde 6 ay hapis cezası aldı.



Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …