Perşembe , 28 Mart 2024

Son Dakika: Toprak Mahsulleri Ofisi Yükselen Ekmek Ve Un Fiyatları Hakkında Açıklama Yaptı!





TÜM AŞAMALARI TAKİP EDİYORUZ
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılan açıklamada sürecin yakından takip edildiğinin altı çizilirken şu sözlere yer verildi; “TMO stoklarındaki hububat, uygun fiyatlarla hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize, kanatlı entegre tesislerine ve yem sanayimize yönelik satışa sunulmuştur. Bu süre zarfında satışa açtığımız 2,6 milyon ton hububat ile yem sektörü ile iştigal eden üreticilerimizin üzerinde oluşacak 2 milyar TL ilave yükün önüne geçilmiştir. Eylül ayı itibarıyla uygulamaya koyduğumuz bir diğer önemli politika ‘Un Regülasyon Çalışması’dır. Geçtiğimiz yıl da başarı ile uyguladığımız bu çalışma ile TMO stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde satışına başlanmış, ekmeğin ham maddesi olan unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafımıza ulaşması için çalışmalar devreye alınmıştır”





BUĞDAY SATIŞLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Kasım ayında buğday satışlarında herhangi bir sorun olmadığını ve satışların son sürat sürdüğünü belirten Toprak Mahsulleri Ofisi yaptığı açıklamaları şu sözlerle noktaladı; “Çalışma kapsamında satışa açtığımız ekmeklik buğdaylar, satışlarımıza başvuran tüm un firmalarına taahhütleri oranında tahsis edilmekte olup, kuruluşumuz satışlarına başvuran 380’in üzerindeki un fabrikasının taahhüt ettiği fiyatların tamamı peşin, çuval başına 185-200 TL/çuval arasında seyretmekte olup, un fabrikaları bu fiyatlardan fırıncılara yaptıkları satış faturalarını kuruluşumuza ibraz etmektedir. TMO, 5 aylık kısa bir sürede 4 milyon tona yakın hububatı piyasaya arz etmiş olup, stoklarını takviyeye ve satışlarına tüm hızıyla devam etmektedir. TMO olarak un sanayimiz ile iş birliği içinde çalıştığımızı ve silolarımızdan çıkan ürünlerin fırınlara satışına kadar tüm aşamaları yakın takipte olacağımızı, ürün temininin kesintisiz devam ettiğini ve piyasaya un arzı konusunda herhangi bir endişeye gerek olmadığının altını bir kez daha çizmek isteriz. Piyasalar TMO tarafından anlık olarak takip edilmekte olup, gerekmesi durumunda ilave tedbirler de alınabilecektir. Halkımızca son dönemde piyasada yer alan spekülatif haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.”





EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?
Özellikle İstanbul için son günlerde sık sık gündeme gelen ekmeğe zam oranları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bazı fırınlar zam gelmeden ekmeği 3 liraya satarken, bazı fırınlar ise resmi açıklamayı beklemeyi tercih etti. Dolar kurunun son günlerde rekora koşması ile birlikte un fiyatlarının artması ekmek fiyatlarını da etkiledi. Bu durum önümüzdeki günlerde ekmeğin Türkiye genelinde 4-5 liraya satılması gündeme getirdi.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …