Perşembe , 28 Mart 2024

SON DAKİKA | Türk sinemasının acı kaybı..





DİDEM ŞAHİN KİMDİR?
Almanya doğumlu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İngiltere’ye giderek Birkbeck Üniversitesi’nde senaryo eğitimi aldı. Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra’daki Brunel Üniversitesi’nde tamamladı.





Yapım, yönetim ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgesel filmi ‘Beyrut’a gittiğimi anneme söylemeyin’ (2007) 4. Uluslararası Bodrum Film Festivalide SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından En İyi Türk Belgesel Filmi seçildi. 2. Altın Salkım Kıbrıs Belgesel Film Festivalinde, Profesyonel Kategoride Övgüye değer bulundu (2008). Ayrıca belgesel, 44.Altın Portakal Film Festivali ve 15. Adana Altın Koza Film Festivali de dahil olmak üzere bir çok film festivalinde gösterildi.





Merkezi Londra’da bulunan One World Trust organizasyonu, Brunel Üniversitesi ve Eskimez Film tarafından desteklenmiş olan ‘Lady Muhtar’ Belgeselini Haziran 2009’da tamamladı. Film yurtiçinde ve yurtdışındaki bir çok festivalde gösterildi.





Berlin Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Berlinale Talent Campus’ün 2010 yılı programına belgesel yönetmeni olarak seçilen Didem Şahin’in futbol & siyaset i-lişkisini irdelediği ‘Benim Ali Sami Yen’im’ Belgeseli (Haziran 2011) 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali TV Kategorisinde 1. oldu ve Milano Uluslararası Spor Filmleri Festivalinde gösterildi. Belgesel 48. Antalya Altın Porakal Film Festivali, Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali dahil bir çok film festivalinde finalist oldu..




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …